Květin salát s treskou

Potřebujeme:

1 kg vařených oloupaných brambor, 3 větší vařené mrkve, 3 - 4 vařená vejce, 300 g drcené tresky (jako losos), podravka, sůl, tatarská omáčka

Jak na to:

Na dno nádoby (osvědčila se plastová miska na zmrazování - největší ze sady) vrstvíme jednotlivá patra
1.rozprostřeme tresku,
2. z vařených vajec vyloupneme žloutky, bílky nasekáme nadrobno a nasypeme na tresku,
3.vařené brambory nastrouháme nebo nakrájíme na malé kostky - osolíme nebo použijeme kořenící směs a rozmístíme na bílky,
4.vařenou mrkem nastrouháme na hrubém struhadle a nasypeme na brambory,
5. žloutky z vařených vajec rozmačkáme vidličkou a nasypeme na mrkev,
6. vrstvu žloutků přetřeme tatrskou omáčkou. Misku překryjeme potravinovou fólií a uložíme alespoň na 12 hod. (nejlépe ale na 24 hod.)do ledničky, aby se jednotlivé chutě spojily. Nemícháme !!! Porcujeme obracečkou nebo nožem, tak aby se zachovaly všechny vrstvy pohromadě.

Podobné recepty:

Léčivý čaj proti střevnímu kataru a střevním křečím, Treska po benátském způsobu, Treska s bylinkami, Zamilovaný salát, Olivový salát