Špízy jak je neznáte

22.12.2010
Potřebujeme:

vepřové maso, koření dle chuti, olej, slanina, eidam vcelku, vejce, strouhanka, trochu mléka a hladké mouky

Jak na to:

Maso si nakrájíme na kousky a naložíme (nejlépe přes noc nebo i déle, min. 2 hodiny před přípravou) do směsi oleje, soli a libovolného koření - já používám na steak -Slaninu nakrájíme na větší kousky a osmahneme na pánvičce dozlatova - na sucho, pak ji necháme vychladnout, tuk ze slaniny můžeme přilít k masu do marinády-pak napichujeme špízy - maso, slanina, sýr a dále co máte rádi - klobáska, paprika pod. - (nedoporučuji moc cibuli, je pak rozblemcaná a není moc dobrá). Připravíme si těstíčko z hl. mouky a trochou mléka, pak přidáme vejce vše dělám odhadem na 5 špízů stačí jedno vejce. připravené špízy v tomto těstíčku obalíme (kdyžtak polévám lžící i do nejmenších záhybů) a dále obalíme ve strouhance- takto obalené špízy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, kdo máte friťák, tak ve friťáku do zlatova z každé strany (obracím na 4x - nahoře, dole i na bocích) dáme odkapat a podáváme, nejlepší příloha jsou opečené brambory, hranolky nebo bramb. kaše.

Podobné recepty:

Krůtí špízy, Vepřové špízy prokládané uzeninou, Kuřecí špízy se sezamem a citronovou kůrou, Sýrový špíz s klobásou, Ovocný špíz s medovým dipem