Myslivecké kotletky

22.12.2010
Potřebujeme:

4 kotletky s kostí, hrst sušených nebo mražených hub (sušené jsou lepší), kremžská hořčice, kečup,trocha olejetrocha sladké sojovky, utřený česnek, sůl, pepř, drcený kmíncibule na jemno, lžíce hladké mouky, cca 2dcl vývaru

Jak na to:

Kotletky vytáhneme den předem,podél kosti nařízneme aby se nekroutily a naklepemepotřeme směsí z hořčice ,kečupu ,oleje, sojovky, česneku,koření naložené dáme přes noc do lednicelehce opečeme na oleji a vyjmeme,do pánve přidáme cibulku, orestujeme,přidáme houbičky,jemě osmažíme a zalijerme vývarem, vložíme zpět kotlety a za podlívámí udusíme do měkka,poté kotlety vyjmeme a omáčku jemně zahustíme moukou a můžeme přidal oříšek másla pro zjemnění.šoupneme zpátky kotlety a necháme pod pokličkou natáhnout šťávu.s bramborovou kaší,opékačkama,rýží i těstovinama a hrmatou zeleninového salátu

Podobné recepty:

Jehněčí kotletky v krustě, Slavnostní kotlety, Grilované jehněčí kotletky s bazalkou, Vepřové kotletky na smetaňe, King Kong