Kyselé zelí podle mé tchyně

13.12.2010
Potřebujeme:

balíček kysaného zelí, špek, 2 větší cibule, 1 větší brambor, hl. mouka, cukr, sůl, ocet

Jak na to:

Zelí dáme do hrnce i s nálevem, pokud je moc kyselý, tak nálev slijeme, podlejeme trošku vodou a dáme vařit. Mezitím si opečeme špek na kostičky, když pustí šťávu, přidáme cibuli na drobno, osmahneme do zlatova, přisypeme cca 2-3 lžíce mouky, osmahneme, zalejeme studenou vodou a pořádně rozmícháme, přidáme jemně nastrouhaný brambor a provaříme (mícháme). Po cca 20 min. vmícháme do zelí, dochutíme cukr, sůl, ocet. Hotovo.

Podobné recepty:

Halí beí kuře v zelí, Salát z kysaného červeného zelí, Plněné drapáky, Zapékané karbanátky, Kyselá polévka