Jahodový džem

Potřebujeme:

1kg jahod (po přípravě), 1 sáček Gelfixu (20g, klasik 1+1), 1125g cukru krupice (krystal)

Jak na to:

Jahody očistíme, omyjeme, necháme okapat,nakrájíme nadrobno a nakonec si odvážíme 1kg. Z odváženého množství cukru odebereme 2 lžíce a smícháme s Gelfixem, přidáme do hrnce s ovocem a dobře zamícháme. Vše uvedeme za stálého míchání do varu. Když hmota vaří klokotem, přidáme zbývající cukr. Opět přivedeme do varu a za stálého míchání necháme vařit klokotem 1 minutu. Hmotou plníme připravené sklenice po okraj, víčka uzavřeme a ihned obrátíme. Necháme 5 minut stát dnem vzhůru.
Mělo by to vyjít na 6 přesnídávkových skleniček.

Podobné recepty:

Kokosové kuličky, Šlehačkovo-tvarohový krém s rybízem, Lahodný zákusek, Sladký řízek, Koláč apple