Fazole na kyselo

Potřebujeme:

500g vepřové kýty nebo plecka,olej,hladká mouka,sůl,pepř,brambory,asi 500g fazolových lusků(mohou být i mražené-stačí 1 sáček nebo sterilované-1 větší sklenice),1 cibule,ocet,sojová omáčka

Jak na to:

Začneme brambory,které si uvaříme ve šlupce.Ve větším hrnci na oleji zpěníme na kostky nakrájenou cibuli,přidáme na kostky pokrájené maso,necháme zatáhnout,maso zaprášíme moukou,přidáme fazolky a zalijeme vodou tak,aby bylo vše ponořené.Použijeme-li fazole sterilované,necedíme je , ale dáme je do hrnce i s nálevem(nemusíme na závěr tolik dochucovat)trochu osolíme,opepříme,přidáme sojovou omáčku.Přivedeme vše k varu a vaříme ,dokud není maso měkké,asi tak 3/4hod.Je-li hotovo a zdá se nám to řídké,přidáme trochu jíšky.Do hrnce nyní přidáme oloupané a na větší kousky pokrájené brambory,dle námi uváženého poměru brambor k masu a fazolím.Ochutnáme a případně dosolíme.Octem dochucujeme raději až na talíři , každý podle vlastní chuti.

Podobné recepty:

Fazole na kyselo, Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem, Bramborovo-masové kuličky s kyselo