Marináda na sojové maso

12.12.2010
Potřebujeme:

6 lžic oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 nastrouhaná cibule, 5 stroužků česneku (prolisovaných) mletý pepř

Jak na to:

Všechny suroviny dobře promícháme, smícháme s nabobtnaným sojový masem a necháme v chladnu odležet. Do této marinády můžeme přidat i další druhy koření - mletý zázvor, chilli koření nebo kari koření, sladkou či pálivou papriku, mletý koriandr, tymián, pár kapek tabasca nebo pokrájené zelené natě. Při výběru se řídíme tím, na jaké jídlo chceme sojové maso použít. Uvedené množství marinády stačí na 100 g sojového masa.Na troše rozpáleného oleje zprudka smažíme až se nám vytvoří kůrčička.

Jako přílohu podáváme rýži nebo celozrnné pečivo.

Podobné recepty:

Sójové maso s pórkem, Čína z vepřového a sojoveho masa s celerem, Tofu řízek v těstíčku, Terijaki z kuřete, Marinované hovězí maso