Francouzské jablečné nebo špenátové palačinky

Potřebujeme:

150g hladké mouky, 2 vejce, 1/4 litru mléka, dvě lžíce oleje, lžičku cukru, špetku soli, 3 jablka

Jak na to:

Francouzské jablečné palačinkyUšleháme vejce s cukrem, přidáme postupně mouku, mléko, sůl a olej. Takto připravené těsto necháme stát alespoň půl hodiny. Poté nalijeme naběračkou na pánev těsto a položíme na něj plátky jablka. Opékáme z obou stran.Špenátové palačinkyNa másle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme sůl a rozmačkaný česnek a pak vložíme zčásti rozmražený špenát. Dusíme několik minut. Směsí natíráme palačinky připravené podle základního receptu, zavineme a podáváme i jako hlavní jídlo.

Podobné recepty:

Jablečné palačinky, Špenátové palačinky , Špenátové palačinky, Špenátové palačinky, Jablečné placičky v kokosu