Rybí filé grilované

13.12.2010
Potřebujeme:

4 filety bez kůže (celkem asi 500g) z bělomasé ryby, například tresky olej k vymazání pekáče a potření masa, 4 plátky šunky, 50g nastrouhaného sýra (já dala cihlu),2 jarní cibulky nebo pórek, šikmo pokrájené sůl a pepř

Jak na to:

Předehřejeme gril na vysokou teplotu a mírně vymastíme pekáč(keramickou mísu). Plátky ryby z obou stran mírně osolíme a naskládáme je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté je potřeme trochou oleje. Dvě minuty grilujeme Po dvou minutách vyndáme pekáček z trouby, obrátíme filety a na každou položíme čtvrtinu šunky. a smíchaný sýr s cibulí, a můžeme mírně ochuit solí a pepřem. Vrátíme pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podáváme se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice , ale i brambory či hranolky.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Smažené rybí filé v kokosu, Pečené rybí filé se žloutkovou pěnou, Zapékané filé, Smažené rybí filé