Francouzské vepřové na žampiónech

Potřebujeme:

1 kg libového vepřového masa, škrobová moučka, kvalitní olej, nakrájené čerstvé žampióny, 2 žloutky, cukr, sůl, polévková lžíce koňaku a opečené brambory

Jak na to:

V míse rozšleháme dva žloutky, které smícháme se škrobovou moučkou. Ve směsy obalíme na kostky pokrájené maso. Na pánvi v rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme. Zvlášť do rendlíku dáme dvě polévkové lžíce oleje, nakrájené žampióny, cukr, sůl a koňak. Když je směs vroucí, vmícháme vepřové kostky. Hotový pokrm podáváme s opečenými brambory nebo jinou přílohou dle chuti.

Podobné recepty:

Zapékané vepřové maso na žampionech, Falešná želva, Francouzské brambory, Tagliatelle s kozím masem, Francouzské jablečné nebo špenátové palačinky