Guláš nejen ve friťáku Versalio

14.12.2010
Potřebujeme:

1 kg hovězího nebo vepřového masa, 100g vepřového sádla, 2 stroužky česneku, 4 cibule, 50g hladké mouky, 1 polévková lžíce rajského protlaku (já dávám celou tu malinkou konzervičku), 1 kávová lžička sladké papriky, 1 kávová lžička pálivé papriky, 1 kávová lžička gulášového koření (nemusí být, ale je to lepší), 1l masového vývaru (dávám bujón), sůl, pepř, kmín

Jak na to:

Postup jako do hrnce, v závorce do friťáku.Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky (přístroj nastavíme do polohy 2). Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa (až trochu zhnědnou). Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky a gulášové koření a rajský protlak. Vše důkladně promícháme a přilijeme vývar (dávám 1l vývaru a potom ještě dle potřeby vodu a občas přilévám). Vodu dávám převařenou, horkou z varné konvice. Okořeníme pepřem, solí a kmínem (přístroj nastavíme do polohy 1). Plotnu stáhneme na č. 4 a za občasného míchání vaříme pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny nebo dokud není masíčko krásně měkké. Když je guláš hotový, tak ho ještě trochu zahustím (dle potřeby) jíškou Knorr.Podáváme s tím, co máte rádi.

Podobné recepty:

Rychlé kobližky, Medvědí tlapky, Bramborové krokety s párky, Guláš s lečem, Langoše