Zapečená krůtí směs

30.11.2010
Potřebujeme:

75 g cibule, 75 g eidamu, 200 g krůtí prsa, 100 g žampiónů, 100 g jarní cibulky, 25 g másla, 10 g hl.mouky,50 ml kuřecího vývaru, sůl , bílý pepř, 150 ml smetany ke šlehání, 25 ml sluněčnicového oleje

Jak na to:

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme, maso a hoby nakrájíme na nudličky, jarní cibulku na špalíčky. Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem. Přidáme smetanu a eidam. Až omáčka začne houstnout, přelijeme ji a vyšleháme ručním šlehačem do hladka.Na oleji orestujeme maso, houby a cibulku. Osolíme, opepříme.Do zapékací mísy dáme směs z krůtího masa, zalijeme omáčkou. Na to dáme druhou půlku směsi a znovu zalijeme omáčkou. Zapékáme v troubě na 160°C asi 15 minut.

Podobné recepty:

Plněná krůtí prsa, Krůtí stehna na slanině, Krůtí prsa s broskví, Krůtí závitek s rýží, Krůtí prsa plněné borůvkami