Slaný štrůdl

Potřebujeme:

1 balíček listového těsta, 15 dkg anglické slaniny, nebo debrecínky 5 dkg šunkového salámu, 20 dkg plátkového sýra, sterilizované kapie, 1 malá plechovka žampiónů, oregano, nebo majoránka vejce, kousek másla (nebo Rama cullines,) sůl, pepř hladkou mouku

Jak na to:

V kastrůlku si osmažíme slité žampiony, které jsme pokrájeli na menší kousky.
Listové těsto necháme trochu povolit a na pomoučněném vále rozválíme na placku,jako na obyčejný štrůdl. Potřeme rozpuštěným máslem a pokapeme kečupem a rozetřeme po cele ploše. Na placku naskládáme slaninu a šunkový salám, na to navršíme žampiony a kápie, posypeme oregánem, nebo majoránkou, osolíme, opepříme a ještě trošku pokapeme kečupem. Navrch navršíme plátkový sýr a opatrně zabalíme. Položíme na plech, na který jsme si připravili pečící papír a potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby

Podobné recepty:

Slaný štrůdl, Slaný štrůdl, Slaný závin, Slaný štrůdl, Štrůdl trochu jinak