Játrová omáčka

7.1.2011
Potřebujeme:

2 lžíce sádla, 1 velká cibule, větší špetka pepře, půl lžičky drceného kmínu, půl lžičky papriky, 400 g hovězích nebo vepřových jater, 2 lžíce hladké mouky, 700 ml vývaru, sůl, olej

Jak na to:

Na lžíci sádla a lžíci oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme a vaříme půl hodiny za občasného promíchání na mírném plameni. Na druhé lžícce rozehřátého sádla smažíme opepřená játra zbavená blanek a žilek po obou stranách, pak je podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkká játra umeleme na strojku na maso nebo je po vychladnutí nastrouháme. Vložíme do uvařené omáčky, promícháme a dochutíme.
Podáváme jako samostatný pokrm s rýží.

Podobné recepty:

Játrová omáčka, Játrová pomazánka, Játrová omáčka, Játrová pomazánka, Jatrova omačka a domaci knedlíky