Pikantní telecí dušená játra po Indonésky (hati masak bumbu)

Potřebujeme:

500 g telecích jater, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička zázvoru, 60 g tuku, 100 ml hovězího vývaru, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl a pepř

Jak na to:

Z jater odstraníme cévy a blány a nakrájíme na plátky silné 15 mm. Ochutíme je koriandrem, opepříme, osolíme a necháme na chvíli odležet. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a spolu s utřeným česnekem a zázvorem ji opékáme na tuku doměkka, nesmí však zhnědnout! Pak vložíme játra a po obou stranách je opečeme. Přidáme vývar, kyselou šťávu a dochutíme. Přikryjeme pokličkou a asi 15 minut jemně dusíme. Podáváme horké.

Podobné recepty:

Dušená telecí játra, Dušená telecí, Špikována telecí játra, Toskánská telecí játra, Pomazánka ze syrové jatry