Francouzské brambory

Potřebujeme:

brambory, cibule, salám ( já dávám junior), 1konzerva hrášku, 2 vejce, 1 smetana, 1 balení Kotányi na francouzské brambory,sůl

Jak na to:

Dáme vařit brambory ve slupce. Než se uvaří, nakrájíme cibuli a dáme osmahnout, přidáme nastrouhaný salám, osmahneme, přidáme slitý hrášek.Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do zapékací mísy, kterou vymastíme a vysypeme strouhankou, na vrstvu brambor dáme směs s cibulí, salámem a hráškem a poklademe další vrstvou brambor. Vrstvy brambor osolíme.Zalejeme smetanou, do které jsme rozkvedlali vejce a balení Kotányi. Zapečeme v troubě do zlatova.

Podobné recepty:

Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory, Francouzské brambory