Dort srdce

30.4.2008
Potřebujeme:

1 hrneček polohrubé mouky, 1 špetka jedlé sody, 1 špetka soli, 1 šálek rozehřátého másla nebo hery, 1 šálek hnědého cukru, 1 šálek cukru krupice, 1 lžička vanilkové příchuti, 1 větší vejce, 2 čokolády na vaření

Jak na to:

Do hladká v míse umícháme máslo, oba druhy cukru, vanilkový extrakt a vejce, přidáme mouku se sodou a solí a 1 hrnek nastrouhané čokolády. Pokud máme formu ve tvaru srdce, nalijeme směs do ní, pokud ne, těsto by mělo být dost husté na to, aby se dalo pomoučněnými prsty tvarovat. Těsto vytvarujeme do tvaru srdce na vysypaném plechu. Pečeme v předehřáté troubě 20 až 30 minut. Poté necháme vychladnout a mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, potřeme srdce rozehřátou čokoládou a můžeme i přizdobit šlehačkou a jahodami.

Podobné recepty:

Hovězí srdce na paprice, Vepřové srdce na slanině, Hovězí srdce na špeku, Polévka z vepřového srdce, Hovězí srdce na smetaně