Teplý jablečný kompot

Potřebujeme:

cca 4 porce - 3-4 jablka, jeden kousek celé skořice, 5 hřebíčků, kapka citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, pokud jsou jablka moc kyselá, přidáme lžičku až lžíci krystalového cukru, voda

Jak na to:

Jablka oloupeme a nakrájíme na tlustější měsíčky. Zalijeme vodou a přidáme koření, citr. šťávu a cukr. Uvedeme do varu a vaříme necelou minutu. Zralejší jablka ještě kratší dobu. Ještě teplé podáváme, nebo si necháme na druhý den v lednici. Já do odstaveného horkého kompotu ještě přidávám jako bonus hrstku mražených ostružin, malin, jahod, nebo rybízu. Vynikající kompot k jakémukoli jídlu, nebo i samotný.

Podobné recepty:

Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Jablečný dezert s brusinkami, Appleirish, Jablečný dezert, Pudinkový-jablečný koláč