Děrovaná buchta

5.1.2011
Potřebujeme:

Těsto: 450 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 200g cukru, 1 vejce, 10 lžic oleje, 1/3 l mléka (dle potřeby i více)
Poleva: celé máslo (250g), 3 lžíce kakaa, 6 lžic mléka, 1 čokoládový pudink - prášek, 250g cukru - vše svaříme do tekuté hmoty

Jak na to:

Přísady na těsto smícháme (mléka dáme tolik, aby nám šlo těsto krásně nalít na plech) a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Necháme upéct. Hned po upečení uděláme obrácenou stranou vařečky do koláče díry - co nejvíce. Pak hned zalejeme horkou polevou, která se nám vleje do děr, a buchta tak není suchá, ale vypadá to, jako by v ní byla čokoláda. Je možné pak na ní ještě nalít jakýkoliv pudink z půl litru mléka a posypeme kokosem či ořechy. Zamaskujete tak i udělané díry do buchty.

Podobné recepty:

Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Děrovaná bublanina, Tvarohová buchta, Americká buchta, Kefírová buchta