Neapolská pizza

5.5.2011
Potřebujeme:

Rajčatová omáčka: 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 polévková lžíce rajského protlaku, plechovka loupaných rajčat (cca 400 g), 2 kávové lžičky cukru, 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, sůl, čerstvě umletý černý pepř
Náplň pizzy: 250 g mozzarelly, 50 g ančoviček, 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, 50 g černých oliv

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 220 stupňů, mezitím si připravíme těsto na pizzu. Cibuli nadrobno pokrájíme, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a na něm 5 minut podusíme cibuli do změknutí. Přidáme protlak, rajčata, česnek, cukr, bazalku, špetku soli a pepře, zamícháme a přivedeme k varu. Rajčatovou omáčku vaříme asi 20 minut, dokud nezhoustne a neodpaří se půlka jejího objemu. Omáčku rozetřeme po celé šířce těsta a na ni poklademe plátky sýra. Ančovičky podélně nakrájíme na proužky a do kříže jimi poklademe pizzu. Celou její plochu posypeme bazalkou a doprostřed čtverců z ančoviček položíme černé olivy. Dále pečeme v troubě jako klasickou pizzu.

Podobné recepty:

Neapolská pizza, Neapolská pizza, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú