Kuře po indicku

Potřebujeme:

6 kuřecích očištěných a opraných stehen (ale jinak podle toho jak zbyde marináda)
marináda: 2 lžíce vody, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře (zarovnaná), 2 lžičky papriky sladké, 3 lžičky kari, 6 stroužků česneku, 1 bílí jogurt (400 ml) - to vše smíchat a udělat marinádu

Jak na to:

Každý kousek kuřete obalte v připravené marinádě. Dejte do misky a zalijte zbytkem marinády, nechte přes noc uležet v lednici - přikryté alespoň potravinářskou folií.
Na druhý den vyskládejte stehýnka do brutvánku, každou porci posypejte na drobno nakrájenou cibulí a trochu podlijte vodou. Přidejte zbytek marinády.
Přikryté pečte. Otáčet to ani nemusíte, ale pokud jste jako já a máte rádi trošičku kůrčičku, tak já to tak po hodince odklopím, otočím, po půl hodince zase otočím a dopeču.
Jako přílohu můžete použít jak hranolky, tak opečené brambory, nebo zapečené brambory ale i rýže.

Podobné recepty:

Výborné kuře po indicku, Rizoto po indicku, Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře