Zchudlý šlechtic

Potřebujeme:

tvrdší zbytek vánočky, mazance,rohlíků, loupáčků, dále vejce, mléko, hladká mouka, sůl, cukr a skořice

Jak na to:

Všechno pečivo nakrájíme na plátky, nebo půl plátky. Prostě na placaté kousky asi tak kolem 0,8 - 1 cm. tlusté. Uděláme si těstíčko. Z 1-2 vajec, špetky soli, mléka, trošky cukru a hladké mouky a přidáme trošku skořice mleté. Těstíčko musí mít hustotu asi jako na palačinky. Na pánev dáme trošku oleje a plátky pečiva omočeného v těstíčku rychle osmažíme. Klademe na papírové utěrky. Pokud smažíme rychle, není ani moc mastné. Hotové jsou dobré jen tak, ale je k tomu oblíbený dobrý sladký tvaroh (tvaroh, mléko,cukr), jakákoliv zavařenina, povidla nebo džem.