Chilli con carne

22.3.2011
Potřebujeme:

1 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 čerstvá červená paprika, 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky nebo prolisované, 1 vrchovatá lžíce pálivého chilli (nebo 1 lžička, pokud máte raději jemnější chutě), 1 lžíce sladké papriky 1 lžíce drceného kmínu, 500g mletého hovězího masa, 1 kostka bujonu, 400g konzervovaných rajčat (1 plechovka), 1/2 lžíce sušené majoránky nebo oregana nebo obojího, 2 články hořké čokolády

Jak na to:

Na oleji osmažíme nahrubo krájenou cibuli, po pěti minutách přidáme česnek, na kostky nakrájenou papriku, chilli, papriku, kmín a smažíme ještě 5 minut. pak přidáme maso, které musí být osmahnuté, nikoli dušené, byla by z toho kaše.Pak přilijeme bujón rozpuštěný v 300 ml vody, konzervu rajčat, majoránku, sůl a pepř a dusíme na mírném ohni 20 minut. Pak přidáme fazole a čokoládu a ještě 10 minut dusíme. Dosolíme, dopepříme.Příloha - rýže s kopečkem zakysané smetany, chleba, nebo jen tak. Maso můžeme nahradit např. párkem nebo konzervou, ale není to ono.

Podobné recepty:

Fazole Chilli con Carne, Chilli con carne s červenými fazolemi a masem , Chilli con carne, Chilli con Carne, Chilli con carne