Plněná kuřecí křidýlka

Potřebujeme:

Vanička kuřecích křídel, cca 600 g hl. mouka, vejce,/příp. trochu piva/, strouhanka sůl
Nádivka: ořech másla, cibulka, máčený rohlík nebo strouhanka v mléce, uzený bůček příp. uzenina, vejce, petrželka, česnek, pepř, majoránka, sůl

Jak na to:

Kuřecí křídla omyjeme, osušíme a pomocí prstů nadzvedneme a uděláme kapsu v kuřecích křídlech.Postupujeme opatrně, kůžička se ráda protrhne.
Klasickým způsobem si uděláme nádivku: na rozpuštěném másle osmahneme krájenou cibulku do skleněna, přidáme uzený bůček, který trochu podusíme, aby pustil tuk i vůni - odstavíme a necháme vychladnout. Přidáme máčený rohlík nebo strouhanku, vejce, sůl, pepř, majoránku, petželku,/já to na jaře vylepšuji krájenými kopřivami/ česnek, zamícháme a dle koegsistence přidáme strouhanku. Touto směsí plníme lžičkou utvořené kapsičky v křídlech. Na konci křídel prsty kůžičku přilepíme ke křídlu, takže nádivka nevyteče ani nevypadne. Pak křídla osolíme a klasicky obalíme v trojobale. Smažíme v troubě na rozpáleném oleji.
Příloha: brambory na jakýkoliv způsob.

Podobné recepty:

Ďábelská grilovaná křidýlka, Křidélka na magi, Kuřecí prsa plněná banánem, Plněná kuřecí kapsa, Plněná kapsa