Pečený pstruh po milánsku

Potřebujeme:

1000 g očištěných pstruhů, mouka, 1-2 vejce, 2 lžíce jemně mleté strouhané housky, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 citrón, sekaná zelená petrželka, olej na smažení, sůl

Jak na to:

Očištěného pstruha nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce smíchané se strouhaným sýrem. Obaleného pstruha usmažíme zvolna na rozpáleném oleji dozlatova, necháme okapat, dáme na mísu a pokapeme citrónovou šťávou a posypeme sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Pečený pstruh s mandlemi, Pečený pstruh s mandlemi a citronovou omáčkou, Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pečený pstruh s těstovinami, Pečený pstruh na hříbkách