Domácí chléb

Potřebujeme:

42g droždí, 500g polohrubé mouky. 200g ve slupce uvařených brambor. 200ml vody, 2 lžíčky soli, 2-3 lžíčky sezamu, lněného semínka, loupané slunečnice a kmínu, 1 lžíce octa

Jak na to:

Z droždí uděláme kvásek, připravíme si mouku, přidáme sůl, semínka, vodu, ocet, jemně nastrouhané brambory. Dobře prohněteme těsto a necháme kynout. Do trouby vložíme kastrůlek s vodou, z těsta vytvarujeme dvě šišky a položíme na plech vyložený papírem a posypaným hladkou moukou. Opět necháme kynout, šišky vytvarujeme, vložíme do trouby a pečeme zvolna 1 hodinu. Během pečení ho alespoň 3x potřeme slanou vodou.

Podobné recepty:

Domácí knedlík, Opékaný chléb ve vajíčku se sýrem, Domácí chléb, Klobásová pochoutka, Domácí chléb