Janovské rizoto (risotto genovese)

Potřebujeme:

100 g másla, 2 stonky celeru, 2 mrkve, 1 cibule, 200 g libového hovězího masa, trochu oregana, 100 ml bílého vína, 1 lžíce sekané zelené petrželky, šálek vývaru, sůl, mletý pepř, 400 g předvařené rýže, 100 g strouhaného parmezánu

Jak na to:

Drobně krájenou zeleninu osmahneme na polovině másla. Přidáme na kostičky nakrájené maso a restujeme dohněda. Zalijeme bílým vínem, přidáme oregano, zelenou petrželku, dobře zamícháme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme dalších asi 40 minut. Pak přidáme předvařenou rýži, zbytek másla, zamícháme a povaříme 5-10 minut. Podáváme se strouhaným parmezánem.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Funghi Risotto, Pikantní zapékané rizoto