Smažené marinované králičí řízky

Potřebujeme:

400–500g vykostěných králičích stehen (řízků), sůl na dochucení, 50g polohrubé mouky, 100g strouhanky, 2 vejce rozšlehaná, 4 plátky citronu na ozdobu, rostlinný olej na smažení
Na marinádu:2 malé cibule jemně nasekané, 3 stroužky česneku prolisované, 1/4 lžičky mletého pepře, špetku citronového pepře (např. zn. Kotányi), 1/2 lžičky mletého rozmarýnu, šťávu z půlky většího citronu ,1 lžíci bílého vína

Jak na to:

Naklepané a na okrajích naříznuté řízky v misce přelijte smíchanými surovinami na marinádu, přikryjte a nechte v chladu marinovat.Řízky z obou stran osolte, poprašte moukou, obalte ve vejcích a prosáté strouhance. Ve vyšší vrstvě oleje řízky zvolna osmažte dozlatova.

Podobné recepty:

Zapékané smažené řízky, Řízky, Smažené mleté ​​řízky se sýrem, Marinované kuřecí řízky, Marinované vepřové kare