Žampionové karbanátky

26.2.2011
Potřebujeme:

200 gramů mletého libového masa, 4 žampiony, 2 lžíce strouhanky, vejce, sůl, petrželka, 1/2 lžičky drceného kmínu, lžička mouky, lžička másla

Jak na to:

Houby drobně nakrájíme, osolíme, okmínujeme a na másle podusíme. Maso osolíme, zakápneme trochou vody, promícháme a na alobalu rozválíme na placičky. Na polovinu placiček rozdělíme žampionovou náplň, druhou polovoinou ji překryjeme, okraje stiskneme, karbanátky obalíme v mouce a nejlépe na teflonové pánvi, kterou jsme potřeli olejem, osmahneme po obou stranách. Podlijeme vařící vodou a za občasného obracení a přelití výpekem udusíme doměkka. Žampiónové karbanátky můžeme podávat s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Držkové karbanátky, Zapékané karbanátky, Falešné karbanátky