Moje pražská vepřová pečeně

Potřebujeme:

Asi 3/4 kg vepřové kýty či plecka, může být i více...;),česnek, kmín, pepř, dvě cibule, 3 až 5 vajec uvařených na tvrdo, asi 20 dkg měkkého salámu, hladká mouka nazahuštění, sádlo nebo olej, můžeme přidat masox

Jak na to:

Maso osolíme a okořeníme, dáme péci do trouby, nebo kdo má hrnce vhodné na pečení na sporáku může opéci v něm. Já peču na sporáku na sucho,bez tuku. Když je maso zvenku opečené, tak ho vyjmeme. Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli do světle hněda a přidáme maso. Podlijeme, přidáme masox, česnek (používám granulovaný), kmín a vaříme do měkka. Mezi tím si uvaříme a nakrájíme vejce, připravíme salám - buď nastrouháme nebo nakrájíme. Vyjmeme měkké masíčko, do hrnce přidáme salám a vejce a necháme povařit. Zahustíme hladkou moukou,kterou jsme si rozkvrdlali ve studené vodě a povaříme asi 10 minut za občasného míchání. Nakrájené maso vložíme do omáčky a ještě chvilku prohřejeme.
Jako příloha je dobrá rýže, ale můžete použít jako přílohu i houskové knedlíky.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Pražská hovězí pečeně, Bleskový pekáček, Zavařené maso, Čínská vepřová žebírka na páře