Datlové hromádky

Potřebujeme:

200g pohankových vloček, 125g másla, 250 g vypeckovaných datlí, 2 vajce, 5 lžic medu, 1 vanilkový cukr, 1 / 2 lžičky prdopeč, 4 polévkové lžíce hladké mouky

Jak na to:

Máslo necháme rozpustit v kastrolku, vločky nasypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout / nejlépe přes noc. / Datle odpeckujeme nakrájíme je na drobno.V druhé misce smícháme vejce z medem, vanil. cukrem, moukou a prdopečem. Přidáme nakrájené datle a vločky už s máslem - pořádně umíchané .Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme hrudky o průměru asi 2-3 cm a dáváme na plech / vyložený peč. papír /. Pečeme na 165 C asi tak 15 minut - nesmí vám ztmavnout okraje - to by vám už při-hořeli, mně se osvědčilo 15 min.

Podobné recepty:

Oříškově-čokoládové hromádky, Datlové kuličky, Banánové hromádky, Úhrabky, Úhrabky