Těstoviny s kuřecím masem se smetanovou omáčkou

Potřebujeme:

Těstoviny ( nejlépe Penne = silnější trubičky řezané nakoso ), kuřecí prsíčka, olej, tymián, sůl, podravka, bílé víno nebo šťáva z citrónu, 8 stroužků česneku, 2 smetany ke šlehání, 1-2 pomazánková másla bez příchuti , Eidam nebo Parmezán na posypání

Jak na to:

Těstoviny uvaříme doměkka.Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, zalijeme olejem, posolíme, přidáme tymián - tím nešetřit - a podravku. Na rozpálenou pánev přidáme maso a prolisovaný česnek a za občasného podlévání bílým vínem restujeme doměkka. Když je masíčko měkké, zalijeme šlehačkami a necháme chvíli bublat. Přidáme pomazánková másla, Necháme rozpustit a prohřejeme.Těstoviny můžeme smíchat s masem, lepší je ale nalévat přímo na těstoviny. Posypeme nastrouhaným Eidamem nebo ještě lépe Parmezánem.

Podobné recepty:

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou, Těstoviny s kuřecím masem, Těstoviny s kuřecím masem, Svíčková omáčka s těstovinami a kuřecím masem, Zapékané rajčata se smetanovou omáčkou