Kuřecí perkelt

Potřebujeme:

1 kuře, 2 cibule, olej(sádlo), 1/2kg paprik, 1 šlehačka tekutá, 1 lžíce hladké mouky, bobkový list, nové koření, celý pepř, 1 a 1/2 lžíce červené papriky

Jak na to:

Kuře naporcujeme na čtvrtky,osolíme.

Cibuli zpěníme na oleji,přidáme na proužky nakrájené papriky-chvíli podusíme.
Přidáme koření.
Kuře vložíme do většího hrnce na tento základ,promícháme.Zalijeme vřelou vodou,až je kuře skoro ponořené.Dusíme,až je kuře měkké.Porce kuřete vyndáme,vytáhneme koření.
šlehačku rozmícháme s moukou a tím zahustíme perkelt.Jen chvíli povaříme.Vložíme porce kuřat,necháme prohřát.
Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou.
Podáváme s malými nočky nebo knedlíkem.

Podobné recepty:

Kuřecí perkelt, Perkelt, Kuřecí perkelt, Půlnoční chlebíček, Kuřecí perkelt