Uzený bůček se švestkami

Potřebujeme:

300 gramů libovějšího uzeného bůčku, 30 sušených švestek, 1 větší jablko (nejlepší typu golden delicius), 3 lžíce brandy nebo calvadosu, 2 lžíce cukru, 200 ml vody

Jak na to:

Chladnější bůček vyndaný z ledničky nakrájíme na 15 tenkých plátků, které rozřízneme podélně na polovic. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na kousky a necháme v hrnci s vodou rozvařit a odpaříme většinu vody. Poté přidáme calvadost nebo brandy, cukr, vše pečlivě rozmícháme a necháme ještě chvíli odpařovat, dokud nevznikne hustá jablková kaše. Touto kaší naplníme švestky. Naplněné švestky obalíme plátky bůčku a sepneme špejlí. Vzniklé roládky uložíme na gril nebo na rošt (v troubě rozpálené na 220 stupňů), dáme pod ně plech na který bude kapat šťáva a pečeme do zlatová přibližně deset minut. Vyndáme, necháme pět minut odstát a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Maso na jehle, Plněné housky nebo Bosniaky, Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Jablkový salát se švestkami, Bramborová polévka se švestkami