Lahůdkové masové závitky

Potřebujeme:

4 vepřové, kuřecí nebo krůtí řízky, 4 plátky anglické slaniny (nebo šunkový salám), 4 plátky sýru Eidam apod., 1 smetana ke šlehání, libeček (nebo magi), sůl, pepř, na obalení hl. mouka, vejce, strouhanka, máslo na vymazání

Jak na to:

Tyto závitky jsou velmi jemné a opravdu lahůdkové.

Nejdříve si naklepeme plátky z kuřecího, vepřového nebo krůtího masa (na 1 šlehačku dávám 4 řízky), osolíme a opepříme.
Na každý plátek dáme 1 lístek libečku nebo pokapeme ochucovadlem Magi, položíme plátek anglické slaniny (menším dětem chutná víc šunkový salám), plátek sýra a stočíme v závitek, který spíchneme pevným párátkem nebo omotáme nití.
Tyto závitky pak obalujeme v trojobalu jako klasický řízek, tzn. v mouce, vajíčku a strouhance. Obalené je pak klademe do máslem nebo Ramou hodně vymazané skl.varné mísy (nebo pekáčku) těsně vedle sebe. Mísa by měla být velikostně tak akorát na počet závitků. Ty pak zalijeme šlehačkou (neušlehanou), čím je jí víc, tím lépe.
Mísu přikryjeme vrchním dílem a dáme péct do vyhřáté trouby. Nejdříve pečeme přikryté 15-20 minut při 250°C, potom mísu odkryjeme a dopékáme tak dlouho, dokud se šlehačka téměř nevypeče a závitky dostanou zlatavou barvu (klasického smaženého řízku).
Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Podobné recepty:

Masové závitky se šunkovým salámem, Lesnické závitky s houbami, Masové závitky v rýžovém papíru, Zdravá pórková polévka, Závitky se zelím