Terina z kachních jater s portským vínem

27.1.2011
Potřebujeme:

½ kg kachních jater, 1 sáček želatiny ,200 g čerstvých žampiónů, čerstvý tymián, portské víno, 1 sáček piniových oříšků, čerstvá petrželka, svazek šalotky, slanina, 1 balení krekrů, máslo, bílý pepř, bobkový list, nové koření, jalovec sůl

Jak na to:

Slaninu nakrájíme na kostičky - dáme do hlubší pánve, necháme vypéct, přidáme šalotku, orestujeme, přidáme nakrájená kachní játra. Do hmoždíře dáme bílý pepř, bobkový list, nové koření, jalovec a sůl – promícháme. Dáme na kachní játra, orestujeme až téměř do sucha. Přidáme žampióny a podusíme. Na druhé pánvi orestujeme piniové oříšky. Připravíme želatinu. V mixéru rozmixujeme s portským vínem. 2/3 směsi dáme do mísy, přidáme další nemixovanou část a piniové oříšky. Dle potřeby pro hustší směs rozmixujeme krekry. Potom vezmeme paštikovou formu, vypláchneme vodou. Hotovou směs dáme do formy a dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Ztuhlou směs z formy vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme.

Podobné recepty:

Francouzská paštika z kachních jater, Husí játra, Nádivka s játry a vínem, Kuřecí játra na způsob kachních, Kachní játra s grilovaným jablkem