Rajská bez masa

27.1.2011
Potřebujeme:

2 větší rajské protlaky,kořenovou zeleninu(nejlépe asi 1/2 pytlíčku mraženou směs pod svíčkovou je to rychlé a nemusíte nic vážit),cibule,celá skořice(kdo nemá nebojte se dát i mletou),tymián,cukr,sůl,olej,sušená jížka tmavá,kousek másla

Jak na to:

Do kastrolu dáme na 1/2 kolečka nakrájenou cibuli,necháme trošku orestnout a hned dáme kořenovou zeleninu klidně i zmraženou.Necháme pár minut orestovat (mícháme),přidáme cukr(je to podle chuti,ale na začátek tak 2 lžíce)a všechno necháme na mírném ohni restovat asi do 10 minut by měl cukr trochu zkaramelizovat.Přidáme skořici a tymián zarestujeme.Pak zalijeme vodou a počkáme než se začne vařit.Když se začne vařit přidáme sušenou jíšku pořádně zamícháme a vaříme asi 3-5 minut při tom osolíme,ochutnáme a popřípadě osladíme nebo okyselíme octem(to v případě že protlak byl sladký a cukru bylo moc).Nakonec dáme kousek másla na zjemnění(kdo nemá rád nemusí).Omáčku přecedíme. Potom už jen podáváme s tím co máme rádi-kolínka,knedlík.

Podobné recepty:

Plněné papriky, Rajská pro batolata, Rajská předehra, Lahůdkové řízky, Rajská polévka se slaninou