Pischingerův dort

27.1.2011
Potřebujeme:

15 dkg másla, 15 dkg moučky, 2 žloutky, 15 dkg hořké čokolády, 15 dkg strouhaných mandlí, 0,5 dl rumu,6 karlovarských kulatých oplatek

Jak na to:

Máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou čokoládu, rum a mandle. Vše dobře promícháme. Směsí potřeme pět oplatek, které pokládáme na sebe. Šestou oplatku, kterou položíme nahoru, zatížíme kastrolem s vodou a necháme ležet nejméně dvě hodiny, aby oplatky prosákly směsí. Nakonec polijeme čokoládovou polevou s trochou rumu a posypeme nastrouhanými mandlemi. Pochvala Vás nemine.

Podobné recepty:

Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Piškotový dort, Smetanový dort