Šumavská vepřová

Potřebujeme:

Vepřový (nebo uzený) bůček, kyselé zelí, cibule
knedlík: brambory, vejce sůl, rohlíky , hrubá mouka, máslo

Jak na to:

Kyselé zelí dáme do hrnce,přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Uprostřed zelí uděláme důlek, do něhož vložíme vepřový bůček, který přehrneme asi 10 cm vrstvou zelí. Zalijeme vodou a asi hodinu dusíme.Syrové brambory nastrouháme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, vejce, sůl, máslo a zahustíme hr. moukou tak, aby těsto bylo husté. Vytvarujeme knedlíky, které vaříme v vroucí vodě asi 20 minut. Podáváme s masem a zelím.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Pravá Šumavská bramboračka, Čínská vepřová žebírka na páře, Vepřová žebírka s hráškem, Vepřová panenka s cibulkou a smetanou