Péřová buchta

9.1.2011
Potřebujeme:

200 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 4 vejce, 2 zakysané smetany, 2 skořicové cukry, pudink z 1 l mléka, cukru a dvou vanilkových nebo kakaových pudinkových prášků

Jak na to:

Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Rozehřejeme troubu na 250°C. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech. Uvaříme pudink a horký ho nalijeme (nejlépe po lžičkách nebo po naběračkách) na syrové těsto. Plech dáme do trouby a stáhneme teplotu na 200°C. Pečeme 15 minut. Na horkou buchtu natřeme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem.POZOR:Pudink na těsto nalijte rovnoměrně, jinak těsto vyskočí nahoru! Nenechávejte v troubě delší dobu než uvedených 15 minut nebo vám to uteče do trouby.

Podobné recepty:

Péřová buchta, Péřová buchta, Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Tvarohová buchta, Americká buchta