Houskové knedlíky

Potřebujeme:

4 vejce, 250 ml mléka, 60g rýžových burisonů, ½ lžičky prášku do pečiva, 250 g bezlepkové mouky, sůl, tuk na vymazání hrnečků, 6 hrnečků

Jak na to:

Ze žloutků, mléka, bezlepkové mouky, prášku do pečiva a soli ušleháme elektrickým šlehačem řidší těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh Do těsta vmícháme burisony a pak zlehka sníh z bílků. Dobře tukem vymazané hrnky naplníme do 2/3 těstem. Postavíme je do hrnce s vařící vodou, potopené asi do poloviny. Vaříme zvolna asi 30 minut. PO uvaření obřízneme knedlíky nožem a vyklepeme.

Podobné recepty:

Pivní chilly guláš s houskovými knedlíky, Houskové knedlíky, Houskové knedlíky, Houskové knedlíky, Babiččiny houskové knedlíky