Bleskový koláč podle mojí maminky

25.5.2011
Potřebujeme:

6 vajec, 15 dkg cukru, z 1/2 citronu šťáva a nastrouhaná kůra, 12 dkg mouky, zavařenina, 2 lžíce cukru, tuk na vymaštění a mouka na vysypání plechu

Jak na to:

6 žloutků, 15 dkg cukru, z poloviny citronu šťávu a nastrouhanou kůru, dobře vymícháme.

Přidáme 12 dkg mouky a lehce vmícháme ze 4 bílků ušlehaný sníh.
Těsto nalijeme a stejnoměrně rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme.

Upečený a mírně vychladlý koláč potřeme zavařeninou.
Ze dvou zbývajících bílků ušleháme tuhý sníh, k němu přidáme 2 lžíce cukru, zamícháme a sníh lehce rozetřeme na zavařeninu. Koláč dáme znovu na chvilku do horké trouby, aby sníh zrůžověl, pak ho vychladlý krájíme nožem namáčeným ve studené vodě.

Podobné recepty:

Hermelínová pomazánka podle mojí maminky, Tvarohová bábovka mojí maminky, Kotlety mojí maminky, Bleskový koláč, Bleskový švestkový koláč