Ovar

Potřebujeme:

česnek 4 stroužky, cibule 1 ks, vegeta 3 lžíce, chilli paprička 1 ks, bobkový list 2 ks, nové koření 10 kuliček, sójová omáčka 3 lžíce, vepřové maso 1 ks - hlava, koleno nebo plecko, celý černý pepř 5 kuliček

Jak na to:

Maso - koleno, hlavu, plecko důkladně omyjeme. Neloupanou cibuli také omyjeme a odkrojíme s kořínky a začistíme horní část. Česnek oloupeme. Pokud chceme vývar použít jako základ pro polévku, můžeme přidat i mrkev, petržel a celer. Zeleninu do vývaru vkládáme celou. Nakrájenou až před dovařením. Maso vložíme do hrnce odpovídající velikosti. Přidáme koření (pro lepší chuť můžeme koření opražit na suché pánvi), cibuli, česnek, vegetu, sójovou omáčku a vše zalijeme vodou. Maso musí být ponořeno. Zakryjeme poklicí a dáme vařit. Podle potřeby doléváme vodu a zvolna jej vaříme doměkka. Pokud jej chceme mít dříve uvařeno, můžeme kůži na několika místech naříznout a místy maso z kolene lehce naříznout až ke kosti. Uvařené maso by mělo téměř sypat. Hotový ovar necháme vychladnout a v žádném případě do něj nepícháme. Kůžičku ozdobně nařízneme. Třeba do tvaru mřížky. Hotové koleno nebo jen maso, podáváme na stylovém dřevěném prkénku s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, kečupem a čerstvým chlebem. Pro dobrý pocit můžeme přidat i zeleninu.Pokud chcete mít ovar ještě lepší, zkuste ovar osmažte na pánvi nebo ve friťáku :Rozpálíme si olej na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Vložíme do něj celé celé maso, nebo kousky masa a smažíme je. Hlavní je vysmažit na kůžičce zlatavou křupavou kůrčičku.

Podobné recepty:

Chřestový slaný dort, Křenová omáčka smetanová, Krabí salát, Ovar s křenem, Vietnamská slepičí polévka