Luxusní zvěřinový gulášek

16.3.2011
Potřebujeme:

zvěřina (daněk, srnčí, divočák, jelen...) plecko, ořez, krk, cibule, olej, sůl, směs koření Divočina, paprika, česnek, plnotučná hořčice, hl. mouka

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostičky, jak velká je hromada masa, tolik nakrájíme cibule. Cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme papriku, sůl a koření Divočina, hodně mícháme, aby se nepřipalovaly a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Přikryjeme pokličkou, ztlumíme plamen a necháme pustit šťávu. Dusíme do měkka, sem tam mícháme a případně přidáváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme moukou (ve vodě pořádně rozmíchat hl. mouku a šup s ní do guláše), provaříme, přidáme 2 rozmačkané stroužky česneku a trochu plnot. hořčice. Takto vznikne jemná varianta guláše pro děti a maminky. Tatínkové si přidají pepř a trochu křenu (krenexu). Na talíř přidáme cibulku a doplníme rohlíkem nakrájeným na kolečka.

Podobné recepty:

Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou, Luxusní kapky, Bramborový gulášek, Luxusní řezy, Kuřecí gulášek