Buchtice z listového těsta, jablek a šlehačky

Potřebujeme:

balíček listového těsta, 1 kg jablek, cukr moučka, vanilkový cukr, vanilkový pudink, šlehačka ke šlehání

Jak na to:

Těsto rozdělíme na dvě půlky, rozválíme na pláty a položíme na vymazané a vysypané plechy. Těsto pořádně rozpícháme vidličkou, ať nevzniknou při pečení bubliny a dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 stupňů do zrůžovění.
Mezitím oloupeme jablka,zbavíme je jadřince, dáme do hrnce, přilejeme malounko vody, přidáme cukr ( moučka + vanilkový) - každý jak má rád sladké a rozvaříme. Pak přidáme pudink rozmíchaný v kapce vody a necháme ještě chvíli povařit. Vznikne vám hustá hmota.
Vyšleháme šlehačku s cukrem ( taky moučka + vanilkový ).
Na jeden plát těsta ( již upečeného ) vlijeme a rozetřeme uvařená jablka a na ně opatrně rozetřeme šlehačku. Přiklopímě druhým plátem těsta a dáme vychladit do lednice. Krájejte na čtverečky až po dostatečném vychlazení a až těsto natáhne vlhkost z jablek, jinak se to bude lámat. Nakonec posypte cukrem.

Podobné recepty:

Jablečný koláč z listového těsta, Pudinkový-jablečný koláč, Jablečný koláč z listového těsta, Koláč z listového těsta s jablky, Bramborový koláč z listového těsta