Višně v čokoládě

11.1.2011
Potřebujeme:

višně, čokoláda, rum, griotka, smetana, čokoládová poleva

Jak na to:

Prázdné formičky na led dáme vychladit. Ve vodní lázni rozpustíme 200g hořké čokolády na vaření s 50g čokoládové polevy. Pomocí štětce vymažeme formičky a dáme je do mrazáku.
Smícháme 125g rozehřáté čokolády s 80 ml smetany a 1/2 lžící griotky. Krémem naplníme cukrářský sáček a do každé formičky nastříkáme trošku. Na vrh dáme po jedné višni nakládané v rumu a zastříknem zbytkem krému.
Na vršek pralinek rozetřeme zbytek čokoládové polevy. Uložíme je na několik hodin do mrazničky.

Podobné recepty:

Zmrzlinový pohár, Višně v čokoládě, Banány s piškoty v čokoládě, Banány s piškoty v čokoládě, Domácí griotka