Vepřová panenka se švestkami a zapékaným bramborem

Potřebujeme:

vepřová panenka, 20 dkg sušených švestek, máslo, 1-2 dcl bílého vína, 1 dcl sladké a 1 dcl kysané smetany, 3 cl slivovice, olej- nejlépe olivový

Jak na to:

Vepřovou panenku nakrájíme na hrubší špalíčky, do nich pak udělat kapsičku a naplnit - švestka, kousek másla. Osolit, opepřit a dát usmažit na olej(nemusí ho být moc, z masa vyteče máslo) nejdřív zprudka, aby se maso zatáhlo, pak přiklopit a nechat dusit ve vlastní šťávě do měkka. Pak vyndat, do výpeku dát zbytek na proužky nakrájených švestek, zalít bílým vínem a nechat víno skoro vyvařit. Zalít smetanou, chvilku ještě povařit. Přidat malou štamprli slivovice, už nevařit! Maso přihřejeme, nebo přidáme ke konci vaření. Pokud nemáme kysanou smetanu, může být jen sladká (1 kelímek).Osobně přísady nepřeměřuji, jedu stylem přiměřeně - přiměřeně

Příloha:
bramborový knedlík, zapékané brambory, smažené brambory s tymián

Podobné recepty:

Vepřová rolka v sezamové krustě, Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Maso v sýrovém těsíčku, Vepřová panenka v lístovém těstě, Jablkový salát se švestkami