Chobotnice pečené na víně

14.3.2011
Potřebujeme:

1/2 kilogramu chobotniček, 5 stroužků česneku, 5 lžic olivového oleje, 4 lžíce sezamového oleje, 3 lžíce slunečnicového oleje, petrželová nať, 1/2 litru mléka, 1 větší cibule, červené víno (polosuché)

Jak na to:

Chobotničky očistíme a propláchneme vodou. Zalijeme je mlékem a odložíme přinejmenším na půl hodiny do lednice. Poté do pekáčku nalijeme oleje, vložíme nakrájenou cibuli a propláchnuté ve vodě chobotnice, pečlivě zakryjeme vše alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Po hodině vsypeme na drobno nakrájený česnek, víno a petrželku a ještě dvacet minut na 200 stupních odkryté opékáme.

Podobné recepty:

Flambováné chobotnice, Pečená chobotnice z ostrova Hvar, Broskvový salát s vínem, Pečené pstruhy, Mauglího špíz