Studená bylinková omáčka

29.4.2008
Potřebujeme:

2 šálky sekaných natí (pažitky, mladé kopřivy, libeček, petrželka, řeřicha, šťovík), 4 vejce, 100 ml oleje, 1 lžička hořčice, worchester, 1 lžička cukru, pepř, sůl

Jak na to:

Vejce uvaříme, žloutky vyjmeme a rozmačkáme s olejem, který postupně přikapáváme. Pak přidáme drobně sekaný vaječný bílek a opravné natě. Směs ochutíme hořčicí, osolíme, opepříme, přisladíme a pokapeme worchesterem. Dobře promícháme a necháme rozležet v chladničce.

Podobné recepty:

Česneková studená omáčka, Pikantní krůtí závitky, Bulharský salát s olivami, Pikantní krůtí závitky, Kořeněná bylinková omáčka