Narozeninový dort

12.1.2011
Potřebujeme:

Korpus: bábovka, jakou máte rádi
Mléčný marcipán: 200 g cukr moučka, 200 g sušeného mléka, 30 g másla, 1 lžíce medu, voda dle potřeby
Dále: potravinářské barvy, čokoládová poleva, oblíbený krém na ozdobení, ozdobné sypáníčko, lentilky apod.

Jak na to:

Připravíme si těsto na bábovku, dle libosti obarvíme, nalijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu nebo zapékací misky vhodné velikosti a upečeme. Smícháme uvedené suroviny na marcipán a vypracujeme hladké těsto. Pokud se stále drolí, přidáváme po troškách vodu, dokud se nespojí, mělo by však zůstat co nejtužší. Nedávám ho před modelováním do lednice, protože hodně ztuhne a pak je třeba hodně síly k promačkání. Potom si části obarvíme potravinářskými barvičkami podle toho, co budeme tvořit (vždy barvu rozdělám v minimnožství vody a pak zapracuju do těsta - stačí opravdu jen pár zrníček barvy) a uložíme do igelitového sáčku, aby nám nevyschlo.Tvary se z těsta mohou vykrajovat, nebo vymačkávat z formiček nebo modelovat dle vlastní fantazie. Pozor. V teple tvary tvrdnou, v chladu zůstávají vláčné. Upečený korpus vyklopíme, polijeme čokoládovou polevou, můžeme ozdobit oblíbeným máslovým nebo jiným krémem, sypáním a podle fantazie marcipánem.

Podobné recepty:

Jednoduchý narozeninový dort, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Piškotový dort